Vad händer i PP Uppsala

Hej på er.

Piratpartiet Uppsala har just avslutat dagens styrelsemöte och här kommer en liten rapport med vad som är på gång hos oss.

Piratöl

Piratpartiet Uppsala kommer inom en snar framtid dra igång Piratöl på torsdagar kl 18 på Stationen ( http://www.stationen.se/ ). Där kommer alla som är intresserade kunna träffas och vara sociala. En enkel after work helt enkelt. Mer information om detta kommer gå ut via hemsida och mail när det startas upp.

Hösten

I sensommar / höst kommer vi dra igång med Piratfika här i Uppsala. Planen då är att träffas på Café Årummet söndagar klockan 14. Detta återkommande event kommer vara mer anpassat för alla pirater medan Piratölen kommer vara mer inriktad mot några specifika målgrupper. På piratfikorna kommer det pratas om allt mellan himmel och jord med ett självklart huvudfokus på politik.

Några ämnen som vi redan beslutat om som kommer tas upp är:

  • EU (struktur/demokrati/nytt fördrag)
  • Kunskap/innovations/forsknings-politik
  • Kultur
  • Stadsplanering/bostäder
  • Trafik
  • Offentliga datasystem
  • Privatliv
  • Skola/utbildning

Mer aktiviteter och händelser kommer att planeras och genomföras under hösten. Om du har något önskemål på vad Piratpartiet Uppsala ska göra så hör gärna av dig så ska vi göra vad vi kan för att få det att hända.

Hemsidan

Hemsidan har blivit lite omstrukturerad. I ett tidigare inlägg nämndes det att protokollen kommer lyftas från inläggen för att underlättare för läsare. Dessa ligger nu under en flik som heter protokoll i menyn ovanför.

Vill man läsa dagens protokoll så går det att göra på http://uppsala.piratpartiet.se/protokoll/styrelsemote-30-maj-2013/

Vi kommer även att jobba mer med innehåll på hemsidan i stil med inlägg som detta om vad som händer i Piratpartiet Uppsala.

Svar gällande Samarbetsorganisation samt avtal med Vuxenskolan

Piratpartiet Uppsala har besvarat två frågeställningar som skickats från partiet. Ett gällande en samarbetsorganisation för lokala föreningar och ett gällande ett centralt avtal med vuxenskolan. Våra svar går att läsa i protokollet och även i kommentarsfältet på respektive inlägg ( http://ledning.piratpartiet.se/lokala-foreningar-centralt-avtal-med-vuxenskolan/#comment-5054 och http://ledning.piratpartiet.se/samarbetsorganisation-for-lokala-foreningar/#comment-5055).

Kort sagt kan vi säga att vi är positivt ställda till båda men det ska noteras att båda sakerna behöver utvecklas mer innan det kan bli av.

Samarbeten i Uppsala

Piratpartiet Uppsala kommer att tillsammans med Ung Pirat Uppsala och Piratstudenterna Uppsala samarbeta på Kulturnatten i Uppsala den 14 september 2013. (http://kulturnattenuppsala.se/).

Mer information om detta kommer gå ut senare det med.

Vi i Piratpartiet Uppsala tycker att samarbeten med lokala föreningar i ungdomsförbundet är toppen och bra kommunikation mellan föreningarna i Uppsala kommer underlätta mycket för verksamheten.
Bara det att vi nu enkelt kan fokusera på våra respektive målgrupper gör att vi kan bli mycket mer effektiva i vår verksamhet. Dvs:

Ung Pirat Uppsala riktar in sig på ungdomar.
Piratstudenterna Uppsala riktar in sig på studenterna.
Piratpartiet Uppsala riktar in sig på vuxna.

det blir självklart viss överlappning men det ser riktigt lovande ut inför valåret.

Väl mött och på återseende.

Mvh Mikael Holm, ordförande Piratpartiet Uppsala.

Kommentarer

Inga kommentarer.

Lämna kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>