Piratpartiet i Uppsala valkampanjar med 3d-skrivare

Piratpartiet i Uppsala går till val i kommunen på att modernisera staden och bekämpa bostadslösheten. För att rikta uppmärksamheten på sin politik testar partiet ett nytt grepp.

– Vi har en 3d-skrivare idag, mellan 11:00 – 16:00, vid vår valstuga på Stora Torget och skriver ut små plasthus som vi delar ut till uppsalaborna för att nå ut med vår bostadspolitik, säger Mikael Holm förstanamn på kommunlistan.

Bostadsbristen är omfattande i Uppsala. Nu startar en ny termin vid Universitetet och många studenter får tillbringa sina första sex månader med att sova på en soffa.

 
– Vi kommer prioritera byggandet av 40 000 nya hyresrätter och studentbostäder i Uppsala. Bostadsbristen ska byggas bort, avslutar Mikael Holm.

 

Kontakt:
Mikael Holm, förstanamn på kommunlistan.
mikael.holm@piratpartiet.se
+46 755 93 92

 
uppsala.piratpartiet.se

 
Piratpartiets bostadspolitik i Uppsala:

Det måste byggas mer studentbostäder och andra hyresrätter. Fokus ska läggas på korridorer och små lägenheter. Möjliggöra för 40 000 nya bostäder. På lång sikt ska kommunen kunna erbjuda bostadsgaranti för alla studenter.
Ett sätt att få fler bostäder är att bygga högre. Det ska användas. Uppsala är en stad.
Kommunen ska i stadsplaner kräva att större lägenheter byggs med avgränsningsbara uthyrningsrum, och verka för fler stora lägenheter som lämpar sig för kollektivboenden.
Kommunen måste garantera alla sina invånare tak över huvudet. Ingen åtskillnad ska göras utifrån medborgarskap eller beteende.
Kommunen ska verka för att få ner byggkostnaderna genom att bara en begränsad andel av student- och ungdomslägenheter ska behöva vara handikappanpassade, och att kraven på parkeringsplatser sänks.

Kommentarer

Bård skrev

Vilken härlig idé som ni hade att använda en 3D skrivare och skriva ut små hus. Hoppas att de lyssnade och röstade rätt. Det behövs verkligen mer hyresbostäder och studentlägenheter till rimliga priser. Tack för en bra artikel

Lämna kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>